Часть из «Последования молебного пения, о спасении Православного Отечества нашего Российскаго и народа нашего от богоборческаго ига ж-го и обольщения близ грядущего антихриста»

Просим отцов, стоящих в Истине исповедания веры Православной дабы включили в великую ектению на святей Литургии.

Иерей глаголет великую ектению: «Миром Господу помолимся»
Лик поет. Господи помилуй (единожды, на коегождо прошение).
И прочая даже до : «О плавающих…»
И абие прилагает сия прилучившиеся прошения:

-О еже не убоятися нам страха диавольскаго паче страха Божия и не отступити от Тебе и Церкви Твоей Святей, но неотступно пребыти в Истине и вере Православной даже и до смерти, Господу помолимся.
Лик: Господи, помилуй.

-О еже дароватися нам благодати твердой и несумненной веры, любви нелицемерной и мудрости духовной и дерзновенно исповедати Тя и постояти за Имя Твое Святое и святую веру Православную, Господу помолимся.
Лик: Господи, помилуй.

-О еже сохранити Церковь Твою Святую и всех верных рабов Твоих от обольщения пребеззаконного и богомерзкаго антихриста и всех злохитрых козней его, Господу помолимся.
Лик: Господи, помилуй.

-О еже сохранитися нам под всемощным и благодатным покровом Твоим от обаяния лжечудес и лукавства лжезнамений и лютаго коварства богомерзкаго антихриста и не приняти зверинаго начертания и печати его, и не поклонитися ему, но точию Тебе Единому Истинному Богу кланятися и во истине и правде до конца послужити, Господу помолимся.
Лик: Господи, помилуй.

-О еже помиловати нас грешных и недостойных рабов Твоих милостию Твоею и имиже веси судьбами сокрытися нам от лица антихрста в сокровенной пустыни спасения Твоего, Господу помолимся.
Лик: Господи, помилуй.

-О еже сокрушити и разорити благодатию Твоею жертву беззаконную, на земле Российстей бесовом приносимую и избавити Богохранимое и многострадальное Отечество наше и народ наш от насильства безбожник и богопротивнаго ига жидовскаго, от еретик осквернения и нечестивых инородцев и супостатов попрания и помиловати нас, Господу помолимся.
Лик: Господи, помилуй.

-О еже познати нам Святую волю Твою, да соберутся народы православные во едину Державу, страшную и непреоборимую для врагов Христовых, да будем паки Русью Святой, Тебе Христа Царя Небеснаго единомысленно исповедающей и жизнь народа своего единодушно по вере Православной устрояющей, Господу помолимся.
Лик: Господи, помилуй.

-О еже даровати нам на последняя времена милостию Твоею Царя Православнаго и Самодержавное Царство яко щит и ограждение Церкви Твоей Святей и народа Твоего, да укрепляеми Духом Твоим Святым возможем противостати и устояти во бранех со врагами Христовыми, Господу помолимся.
Лик: Господи, помилуй.

-О еже послати пастырей истинных и делателей добрых на ниву Твою, Отечество наше Российское, да просветится народ наш светом правды Твоей, да познают вси Тебе Единаго Истинного Бога нашего, да будет народ наш, яко едино стадо и един Пастырь, Господу помолимся.
Лик: Господи, помилуй.

-О избавитися нам от всякия скорби, гнева и нужды, Господу помолимся.
Лик: Господи, помилуй.

И далее, Пресвятую, Пречистую…

Updated: 05.12.2018 — 13:11

1 Comment

Add a Comment
  1. Ради единомыслия, ради единения осколков, ради излечения ран русской Церкви, предлагаю всем Отцам, всех микроюрисдикций, включить в ектению данное прошение. От лица мирян, умоляем вас.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Проект создан 3 октября 2007г. как обличительно аналитический ресурс - Стой за Веру до Венца! Стой за Правду до Конца! Ὀρθοδοξία ἢ θάνατος! Frontier Theme
Перейти к верхней панели